A.J. Ernststraat 599 .

1082 LD Amsterdam .

 

       

HUISARTSEN

     Huisartsenpraktijk MC Gelderlandplein

PSYCHOLOGIE

     Psychologenpraktijk N. Gorin-Frank

THUISZORG 

     Amstelland Thuiszorg

FYSIOTHERAPIE

     Fysiotherapie Gelderlandplein

LABORATORIUM 

     Atalmedial

KINDERFYSIOTHERAPIE 

     Kinder Fysiotherapie Gelderlandplein

DIňTETIEK 

     DiŽtistenpraktijk Salu

PERS, FOTO'S en CONTACT

     Medisch Centrum Gelderlandplein

 

DiŽtetiek Gelderlandplein


DiŽtetiek zorgt voor een optimale en deskundige begeleiding van patiŽnten op het gebied van voeding. Iedere diŽtist heeft door opleiding en bijscholing veel dieetkennis.


De oorzaak van lichamelijke en soms ook geestelijke klachten zouden sneller bij de voeding moeten worden gezocht. Veelal kunnen klachten door een kleine verandering in eet- en leefpatroon opgelost worden, zonder dat hier medicijnen aan te pas hoeven komen. Multidisciplinair samenwerken is hier van belang, onder andere met de huisartsen, fysiotherapie en de thuiszorg. Hierdoor kan er effectief en snel worden gehandeld bij een medische klacht.


DiŽtistenpraktijk Salu is een praktijk waar alle leeftijdscategorieen kunnen worden geholpen. Wij kunnen u op een creatieve manier helpen het eet- en leefpatroon te verbeteren. Op deze wijze zult u zich prettiger voelen en kunnen lichamelijke klachten worden verminderd.


Opleidingen:

Voeding en DiŽtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Post HBO opleiding Voeding en Diabetes en insulinetherapie, kinderdietetiek/kinderdietist, FODMAP dieet (PDS), cognitieve gedragstherapie en positieve psychologie.


Ik heb mij daarnaast gespecialiseerd in onder andere: Cognitieve gedragstherapie voor diŽtisten en positieve psychologie. Waarbij ik verder kijk dan alleen de voeding en voor u een voeding- en leefstijladvies op maat maakt. Haalbare doelen stellen is hierbij van belang.


Waarvoor komt u bij een diŽtist:

Bij de volgende aandoeningen kunt u bij mij terecht voor een passend advies: Diabetes Mellitus, hoge bloeddruk (hypertensie), maag- en darmklachten/PDS (ik werk ook met FODMAP dieet), ondergewicht, overgewicht (volwassenen en kinderen en ik werk o.a. met de Grip op Koolhydraten methode), slaapapneu, eetproblemen, vegetarische voeding, allergieŽn of intoleranties, zwangerschap of zwangerschapsdiabetes en te hoog cholesterolgehalte (hypercholesterolemie).


Huisbezoek

Indien u niet in staat bent om naar het spreekuur te komen, is het ook mogelijk dat ik bij u thuis kom voor een huisbezoek. Hiervoor is een verwijzing van de (huis)arts nodig met daarop de indicatie vermeld waarom een huisbezoek gewenst is.


Kosten

De kosten voor een consult bij de diŽtist worden 3 uur (ongeveer 4 consulten) per jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Het zal wel eerst van uw eigen risico gaan. Aanvullende polissen vergoeden soms nog extra consulten, maar dat hangt af van uw verzekering. Daarnaast kunt u voor een voedingsadvies via de huisarts een verwijzing krijgen. Dit is echter niet meer verplicht.


Meer weten?

Wilt u meer weten over Salu diŽtist of heeft u ergens vragen over dan kunt u contact opnemen met:

DiŽtistenpraktijk Salu (Saskia Dorhout Mees)
Telefoon: 06-48 13 27 72
Website: www.saludietist.nl